FORSIDE > LANCIOLE OG OMEGN > RESTAURANTER

RESTAURANTER OG SPISESTEDER

Området har gode restauranter med kendte toskanske specialiteter. Blandt andet serveres den umådelig sjældne og velsmagende bønnetype "Fagiolo di Sorana", der dyrkes ved et lille område ved landsbyeb Sorana 8 km væk. Bønnen serveres på de lokale restauranter i området, men også som italiens specialitet på fine og dyre restauranter i det meste af Toscana.

På vejen mod Pescia kan de anbefales at dreje til højre mod Ponte de Sorana, hvor to af vores yndlingsrestauranter ligger. Da Sandrino og Da Carla har herlig lokal mad lavet af gode,friske råvarerer og serveret i rigelige mængder og til gode priser. Her kan det anbefales på ægte toskansk vis at bestille flere forskellige retter fra menuen og dele. Maden kommer ind på fade, så man har mulighed for at smage lidt af hvert. Overfor restauranten Da Sandrino løber en rislende å/miniflod, der er herligt svalende at bade i. Og ofte fyldt med haletudser, som børn kan fange.

restaurant_1

Helt lokalt

Den lokale bar/restaurant i Lanciole. Kun åben lørdag og man bør bestille bord straks man kommer enten til samme aften, eller hvis man er der den efterfølgende lørdag. Restauranten drives af lokale frivillige, så forvent derfor ikke noget af servicen. Kom kl. ca. 19.30 for at få maden forholdsvis hurtigt.

Laver gode pizzaer og antipasta til superpris, og så er der en herlig stemning og mulighed for dans bagefteri det tilstødende lokale/forsamlingshus - hvis man vil. Disjoykeyen er + 70. Deres ost på menuen er også rigtig god. De frivillige "medarbejdere" på stedet åbner resten af ugen op for baren med vin, likør, espresso, når de alligevel er der, for at spille kort. Hvis du er heldig, kan du få en cappucino. (hvis de har mælk på køl).

restaurant_1

Trattoria Da Sandrino

Lukket ma. + ti.
Laver skøn mad. Bør prøves. Traditionen her er at man bestiller en af hver ret og så deler man dem, så man får mulighed for at smage lidt forskelligt af de italienske specialiteter. Onsdag til fredag tilbyder Da Sandrino veltillavet frokostmenu med vand,vin og pasta + kødretter, brød og kaffe for blot 11 Euro. Et fund til prisen. Vi har bl.a. prøvet og kan anbefale Deres Antipasta – der er rigeligt i en til 3 personer.

Deres Marccaroni Fungi er herlig velsmagende – meget store pastaplader med friske svampe. Kød med Ruccola og parmasan. Supermørt skiveskåret fristgrillet oksekød med ruccola og parmasan på toppen. Hertil kan anbefales deres råstigte kartofler med rosmarin. Uhm! Kødet bestilles til min 2 personer.
Ponte di Sorana.Via ponte di Sorana N. 30 Sorana, Pescia Tel. +39 0572407014

restaurant_1

Da Carla

Lukket onsdag aften og torsdag.
Laver også fin lokal mad, som man ligesom Da Sandrino har mulighed for at dele for at smage lidt forskellige. Da Carla tænder om aftenen op med brænde i den store stenovn og laver supergode pizzaer og griller alt kødet i den store ovn. Vi blev sidste gang særligt vilde med en pizza med italiensk skinke og et bjerg af ruccola.

restaurant_1

Le Pieve

Hvis I kører forbi skiltet Castelvecchio er der også en 3. god lokal restaurant Le Pievé, hvor de også serverer gode toskanske specialiteter. Husets Antipasta a la casa er rigtig god og bedre end de to andre restauranter. Dog synes vi at Da Carla og Da Sandrino er bedre på alle andre områder. Le Pievé serverer også pizza + alm. toskanske kødretter. Kør ikke ind mod centro, men kør videre op ad bakken ca. 800 meter op til Castelvecchios 2. kirke, hvor der er en stor parkeringsplads. Restauranten ligger til venstre for kirken.

restaurant_1

Bar Martina

Inde i Castelvecchio finder I endvidere Bar Martina, hvor der er en lille købmand i baglokalet og hvor de serverer is, kaffe og vin. Men man kan som regel også spise der, hvis man bestiller bord i god tid – dagen før eller om morgenen. Men så er menuen normalt god Antipasta + stegt kylling med kartofler og salat for små penge. Til dessert måske en café Latte til 1,1 Euro.

restaurant_1

Cecco og Pucci

Inde i Pescia
Gode restauranter, der er lidt dyrere end vores lokale yndlingsrestauranter Da Sandrino og Da Carla og.
Pucci ligger ved den hyggelige gamle plads med store skyggefulde træer, Piazza Matteotti. Lige overfor på den anden side af pladsen ligger en af god mærkevare butik med et stort udvalg i italiensk tøj til herrer og damer. www.ristorantepucci.it
Gecco ligger på første højre hjørne af den store centrale plads Piazza. www.ristorantececco.com

restaurant_1

Sushi – japansk/Italiensk restaurant

De fleste restauranter i Pescia serverer italiensk mad, men en ny eksperimenterende restaurant har åbnet i foråret 2009 i bydelen på den anden side af floden. Til restauranten er tilknyttet den ene af Italiens 2 sushi-skoler.
Man får 18 forholdsvis små stykker sushi for ca. 20 Euro. Vin fra ca.- 15 Euro flasken.
Via giusti 7, 51017 Pescia.

restaurant_1

Pizzeria Forno a Gegna

Lukket mandag.
Vores gæster har varmt anbefalet Pizzeria Forno a Gegna, men vi har ikke prøvet det selv.
Via S. Andrea 8 55100 Lucca Tlf. +39 0583496359.

restaurant_1

La BotteGaia

www.labottegaia.it
Lukket ma. Vi har ikke prøvet, men det så fantastisk ud og vi kunne ikke få plads. Vi kan anbefale at man booker her eller et andet sted, når man starter sin bytur, så man er sikker på plads, når sulten melder sig.
Via del Lastrone 4, 51100 Pistoria. Tlf. +39 0573358450

til top