FORSIDE > LANCIOLE OG OMEGN

LANCIOLE OG OMEGN

Middelalderlandsbyen Lanciole er en af 13 små landsbyer i området, der ligger som perler på en snor på områdets skovklædte bakketoppe. Hver by er fascinerende og et besøg værd, men hvis man skal vælge nogle ud, så er et besøg i Castelveccio, S. Quirico, Sorana og Vellano særligt hyggelige. Fordi Lanciole ligger ca 600 m. over havets overflade er luften ofte svalere i sommerperioden end nede i Lucca og Firence, og det kan være en hel befrielse efter en varm udflugtsdag at blive kølet nogle grader ned oppe i bjergene. Husets tykke murer i den gamle borgby sørger samtidig for et dejligt indeklima.

På vej mod Lanciole bugter vejen sig gennem en dal, hvor man finder mange papirmøller, da papirindustrien i århundreder har været en vigtig beskæftigelse i denne del af Toscana. Midt på ruten mellem Pescia og Lanciole er der mulighed for at køre et smut ind i den smukke Sorana dal, hvor man dyrker områdets delicatesse - de hvide Sorana bønner.

På vej ind i Sorana-dalen overfor restaurant Da Sandrino ligger en stor udflugtsplads op ad en stor rislende å, hvor klipperne nogle steder samler vandet i små bassiner, så man kan bade i ferskvand. Gå et godt stykke til venstre ved åen for at finde det største bassin. På Da Sandrino serverer de i øvrigt en udmærket cafe latte eller capuccino for omkring bare 1,5 Euro.

description
description

VINTER I TOSCANA

En lille times kørsel fra huset i Lanciole findes skisportsstedet Abetone, der byder på alpint skiløb i vintermånederne. Abetone-området ligger i Appeninerbjergene mellem Modena og Pistoia i 1400 til 1950 meters højde og består af fire dale, der er forbundet via løjper med hinanden.

Området råder over 50 kilometer slalom-pister i dalene Val di Luce, Sestaione, Della Lima og Dello Scoltenno. Over 20 kilometer er udsyret med snekanoner. Området ligger i statsskov og er også om sommeren populært til trekking. Abetone skiområde har 3 svævebaner, 9 stolelifte, 15 slæbelifter, 37 forskellige pister, 5 skiskoler og 2 langrends ruter.

Vi besøgte selv Toscana og Abetone sidste år i uge 7 og havde en herlig vinterferie med masser af pulversne i bjerne, de dage vi stod på ski, og forårssteming med 18 graders varme i Lucca, de dage, hvor vi valgte at bruge vinterferien på toskansk kultur og caféliv. Selv om temperaturen sidste år i uge 7 lå over frysepunktet, oplevede vi at sneen var god og pulveragtig i forhold til den sne, vi har prøvekørt i alperne under samme temperaturforhold.

INDKØB

Lanciole har en bar/pizzeria, drevet af lokale frivillige, som er åben det meste af året, men kun om lørdagen for servering af mad. Kaffe, drinks og is kan købes, når baren er åben - dvs. når I kan høre liv derovre og de lokale mænd sidder og får sig et slag kort. Restauranten er sommeren igennem et stort tilløbsstykke fra Lanciole og de omkringliggende byer lørdag aften, hvor der spises antipasta, friskbagte pizzaer og sluttes af med dans i det store danselokale. Det sidste er selvfølgeligt frivilligt. :-) Det anbefales at reservere bord samme dag eller dagen før. I denne lokale restaurant/forsamlingshus er der virkelig mulighed for at mærke en autentisk italiensk stemning i en typsik landsby. Lanciole bliver jævnligt besøgt af brødbiler, Købmandsbiler, frugtbiler og andre salgsbiler, der ringer med klokken eller dyt-hornet, når de kommer, hvorefter man ser byens borgerne strømmer til for at købe ind.

Lanciole har ingen rigtig købmand. Den nærmeste lille købmand ligger i landsbyen Calemecca eller Castelvecchio. Calemecca findes 4-5 km i retningen Abetone. Købmanden drives af en engelsk kvinde, hvis mand driver en bar og et lille pizzaria ved siden af. Byen er i øvrigt et besøg værd til en herlig gåtur i de smalle stræder. I Castelvecchio ligger købmanden i baglokalet på Bar Marina, der har smuk udsigt ud over Sorana-dalen. Hertil er der dog omkring 10 km., men det er turen værd hvis man alligevel er på besøg på de to fantastiske lokale restaunranter da Sandrino og Da Carla, som begge ligger i Soranadalen. Man kan køre til Castelvecchio både over Pontito og via Ponte di Sorana.

De store indkøb anbefales at gøre i Pescia i et af de store supermarkeder på vej op til huset. Vi holder selv meget af supermarkedet Esselunga, der ligger på højre hånd ved en rundkørsel med et gammelt olieventræ, når man kommer ind i byen fra motorvejen. Esslunga har stor delikatesseafdeling, bager, fiskeafdeling og ikke mindst en imponerede stor, frisk og indbydende grøntafdeling samt hvad der ellers hører til et stort velassorteret supermarked – alt fra vin til velassorteret parfume, tv-og isenkramafdeling. Esselunga har desuden et lille sortiment med varme retter herunder færdigstegte kyllinger, der hurtig udgør en let middag.

til top