FORSIDE > UDFLUGTSMÅL

UDFLUGTSMÅL

Toscana har en særlig klang. Og ikke uden grund bliver Toscana kaldt den italienske kulturs vugge og Italiens smørhul. Det er en region midt i Italien med et helt vidunderligt landskab med pinje- og cypresalléer, solsikke- og vinmarker, olivenlunde og muromkransede middelalderbyer, hvor sollyset leger op ad de tykke murer, tårne og torve.

I vil finde en region fuld af oplevelser, kunst, kultur og mennesker med et glimt i øjet. I vil opleve et raffineret køkken, vin i verdensklasse, museer der bugner af uerstattelig kunst, farverige folkefester, gademarkeder, fodboldkampe i verdensklasse fra den italienske serie A og eksklusiv shopping.

Glæd dig til at opleve de store kunstbyer Firenze, Siena, Pisa og San Gimignano lige i nærheden. Middelalderlandsbyen Lanciole ligger centralt for alle de populære udflugtsmål i det nordlige Toscana. Fra huset er der ca. 45 min. til stranden, 25 min til Montecatini Terme, 60 min til Pisa, 35 min til Lucca , 60 min til Firenze, 90 min til Sienna og 50 min til skisportsstedet Abetone. Tennis, indkøb og shoppingmuligheder findes ca 15-20 min. fra huset i bil. Golf klub ca. 20 km. 10 minutter fra i retningen Abetone fra huset er der mulighed for ponyridning i sommerperioden. Offentlig busforbindelse stopper neden for huset 4-5 gange om dagen, selv om det er at foretrække at besøge området i egen bil. Det er en god idé at bringe GPS til turen.

Pisa

Pisa er verdensberømt for sit skæve tårn, som hælder omkring fire meter til den ene side. Det skæve tårn i Pisa står op Miraklernes Plads, hvor du også finder dåbskapelltet, domkirken og kirkegården. Man kan stadig tage trappen op til toppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over pladsens hvide marmorbygninger og hyen som helhed.

tower of pisa

Montecatini Terme

25 min. fra huset findes den mondæne kurby Montecatin,der er en stor by med masser af butikker, supermarkeder,barer og restauranter.

Montecatini Terme

Pescia

Huset ligger 15 km fra Pescia i retningen af skisportsstedet Abetone i et område, der også kaldes "Det toscanske Schweiz" på grund af dets storslående natur. Selve Pescia har mange maleriske bygninger og ligger 8 km fra turismens hovedfærdselsåre – motorvejen A11 Firenze-Pisa. Byen har mange flotte bygninger fra alle perioder fra 1300-tallet over Renæssancen til Fascismen.

Pescia er en typisk italiensk provisnsby med mange handlemuligheder og her finder man det ægte Italien, der ikke er spoleret af turister. På byens barer kan man stadig få en expresso til under en Euro og en Cafelatte til nogle få cent mere.

Byens Centrum er den gamle Piazza Mazzini (piazza grande),som altid har været byens centrum. Pladsen er helt omslutttet af bygninger fra renaissancens og barkokkens tid. Fra pladsen og i gaderne ud fra pladsen finder man et væld af gode butikker og cafeer til meget overkommelige priser i forhold til de mere turistede steder. I pladsens nordlige ende er der en trappe op til en terrasse med smuk udsigt ind over dalen med de små middelalderlandsbyer, hvor vores hus ligger, og floden Torrente Pescia Maggiore, der deler Pesica i to. På den anden side af floden finder i den smukke gamle byport Porta Fiorentina og Piazza del Duomo med byes store katedral Duomo.

Piazza Mazzini rummer hver lørdag fra kl. 07-13 et traditionelt marked med et hav af billige varer, hvor man dog skal hølde øje med kvaliteten. Pas her godt på tasker og punge, da der er mange sigøjnere i byen på denne lørdag formiddag.

Mandag holder mange af de mindre butkker enten helt lukket eller lukket frem til kl 16.00, så hvis man har sat dagen af til at gå på oplevelse i Pescias butikker kan de anbefales at vælge en af de øvrige dage.

Bonsai Museum og Museo Agrumi - Citrus frugt-haven.

I byen østlige del finder man to hyggelige museer: Bonsai Museum og Museo Agrumi - Citrus frugt museum. De ligger nær rundkørslen på Via del Castellare. På bonsaimuseets 550 m2 kan man beundre oliventræer og hundrede år gamle cypresser og figentræer. Mueeset havde i 2009 gratis adgang.
Åben ma-lø. kl 8.00-13.00+ 14.30-19.00. Tel. +39 0572429262.
Citrus frugt haven har mere end 200 varianter af citrusfrugt fra hele verden.
Museet ligger på Via Tiro a Segno 55, 51012 Pescia og har åben ma-fr 8.00-13.00+14.30-18.00 samt lørdag og heligdage 9.00-13.00+14.30-17.00 Tel. +39 0572429191.

Pescia Pescia

Ved rutebilstationen i Pescia, Piazza Settembre, finder I et herligt ishus med det vi kalder Italiens bedste is ogrigtig god is og skøn kaffe. Lukket mandag.
Ved rutebilstationen på Piassa Settembre lligger også Les Griffes Outlet med masser af gode mærkevarer på tilbud i smuk indrettet butik.

Pinocchio Park, Villa Gerzonis Garden, Butterfly House i Collodi, nær Pescia

Pinocchio Park i Collodi nær Pescia ligger midt i den gamle middelalderby Collodi,som nærmest ser ud som den ville have gjort for hundrede år siden. De gamle huse er tætpakket på byens bakker, der ender ved Villa Garzoni med dens spektakulære barokhave. Carlo Lorenzini, som skrev historien om Pinocchio i 1880, tilbragte meget af sin barndom her og har brugt Collodi som inspiration i sine historier. Han skrev under sydonymet Carlo Collodi.

Historien om Pinocchio handler om dukkemageren Gepetto, der laver en trædukke ved navn Pinocchio og ønsker sig, at dukken ville blive til en rigtig dreng. En fe gør dukken levende, og hun siger, at han først vil blive en rigtig dreng, når han har lært at tale sandt og ikke være så selvglad. Den lille dukke lyver ofte, men hans næse vokser hver gang han lyver og han lader sig let lokke til både det ene og det andet. Men til sidst har han lært ikke at lyve og alt ender godt, og Pinocchio bliver en rigtig dreng.

Paken der blev indviet i 1956 er ikke nogen almindelig forlystelsespark, men et mesterværk skabt af kunstnere, der har arbejdet tæt sammen. Den er præget af mosaikker, bygninger og skulpturer, der er midt i det grønne er en kombination af kunst og natur. Stierne er snoede, og den tætte vegetation betyder, at hvert trin på ruten kommer som en uventet overraskelse, med mange planter og træer, der skaber atmosfæren og episoder i historierne fra Pinocchio.I højsæsonen er der dukke-og marionetteater. www.pinnocchio.it.

Villa Garzonis garden. Villaen er mest kendt på grund af dens smukke barokhave, som er en af de få haver i Europa som givr mulighed for at se de originale former og strukturer. Haven blev anlagt i det 17. århundrede på samme tid som villen blev bygget. I det 18. århundrede fik haven sine mange skupturer og springvand.

Collodi Buftterfly house. Ved siden af Villa Garzonis barakhave er der anlagt et nyt Butterfly House, som er en tropisk have med hundevis af sommerfugle fra hele verden. Man kan købe en kombinationsbillet, så man også kan komme ind og se Collodi Bufferfly House og Garzoni Garden. Alle "aktiviteterne" er åbne fra 8.30 til solnedgang i højsæson. Uden for sommersæson er der kun åben i Pinnocchio Park og Garzoni Garden om lørdagen og på helligedage fra kl. 10 til solnedgang.De små middelalderbyer bag Pescia er et besøg værdS. Quirico er en smuk gammel middelalderby fra det 12 århundrende. Byen er bestemt et besøg værd. Prøv at gå en tur langs byens tykke bymur fra de 12. århundrede, hvilket giver et godt indblik i, hvordan byes borgere måtte forsvare sig mod fjender udefra. Inde bag byen er der mange hyggelige gader og man finder en lille lokal købmand på torvet og et posthus.
Castelvecchio har to kirker og er kendt for sin flotte sognekirke der rummer bemærkelsesværdige romatisk monument. Fra byens Bar Marina er der en flot udsigt over Soranadalen. Bar Marina har en lille købmand i baglokalet, hvor man kan købe frisk brød, afskåret skinke og pølse.og andre fornødenheder. I baren kan man forhøre sig om de har tid til at åbne ind til kalkmalerierne i byens anden kirke lige ved siden af Bar Marina, hvor man kan finde byes stolthed - smukke kalkmalerier. Husk at skrive i gæstebogen, der sørger for biskoppen sender midler til istandsættelse af malerierne.

Pontito. Byen længst væk fra Pescia og derfor præget af at mange tomme huse. Byen er den mest bemærkelsesværdige i sin form, som den dækker hel bakkens top med sine rustikke huse.

Vellano. Fra byens øverste del kan man beundre ruinerne af den gamle fæstning og bymur.

Pietrabourna. Byen rummer et lille papir-museum, hvor man kan se maskiner, der har været brugt i den første produktion af papir. Moderne papirmøller er stadig en stor industri i dalen bag Pietrabourna den dag i dag. Museet har gratis adgang og er åben ma-fr 9.00-13.00. Guided tours ma.+fr. 9.00-13.00. www.museodellacarta.org.

De øvrige små middelalderlandsbyer Medicina, Fibbialla Aramo, Sorana, Stiappo, Lanciole, Calamecca er ligeledes et besøg værd, hvor man oplever stemningen i de gamle byer med snoede gader og tykke middelaldermure.

Lucca

Lucca er omgivet af sine meget imponerende forsvarsmure, der i deres nuværende skikkelse går tilbage til 1600-tallet. Den løber i en 4,1 km stor cirkel og muren og dens volde bruges i dag som rekreativt område, hvor folk cykler, løber og spadserer. Cykler kan lejes flere steder i byen og det er herligt at cykle rundt på de brede forsvarsmure i skyggen fra de slanke popler, der pryder voldene.

Lucca har et right shoppingliv med de lækreste tøj-, sko- og smykkebutikker side om side. Byen byder på mange smukke og stemningsfulde caféer og raffinerede restauranter som Giglio og Buca di Sant'Antonio.

Lucca byder også på mange musikoplevelser. Om sommeren kan man opleve koncerter med store internationale navne på den ovale plads, Piazza dell'Anfiteatro. Den ovale form afspejler, at her tidligere lå et romersk amfiteater. Komponisten Giacomo Puccini er født og opvokset i Lucca og i hans fødehjem findes et lille museum over hans liv. Hvis man er heldig, kan man opleve en af hans operaer i byens prægtige operahus, Teatro del Giglio. I slutningen af juli og begyndelsen af august afholdes Puccini-festivalen ved søen Ciuccoli, der ligger 18 km fra Lucca. Her ved søen boede Puccini størstedelen af sit liv. På turistkontoret i Pescia kan de oplyse om, hvilke kulturelle arrangementer, der finder sted i Lucca, mens I er i Toscana.

Lucca Lucca

På byens populærere ovale plads finder kunstnerne inspiration. I Lucca er det populært at leje cykler

Sienna

Sienna er en smuk middelalderby med smukke gotiske kirker, paladser og chamerende snoede gader. Byens rådhus ligner til forveksling rådhuset i København, men arkitekten Martin Nyrup lod sig også inspirere deraf, da han tegnede rådhuset i København. Fra klokketårnet Torre del Mangia har du en fantastisk udsigt over byens rø¨de tage. Sienna er også kendt for sit hestevæddeløb der finder sted i begyndelsen af juli og midt august. Væddeløbet foregår midt i byen ved den store plads Piazza del Campo. I 2009 er datoerne den 2. juli og 16 august, em check lige datoerne op på www.ilpalio.org.

Sienna

Firenza

I Firenze kan du opleve historiens vingesus og den fortryllende stemning på byens overflod af lækre cafeer og restauranter. Firenze er eventyrby med fantastisk historie og byen er kendt for sine kulturskatte. Værker af Michelangelo, Botticelli og mange andre store kunstnere kan opleves på byens smukke museer. Byen byder også på nogle af Europas bedste shoppingmuligheder inden for sko, tøj, smukker og lædervarer. Ved San Lorenzo- kirken er der et stort marked hverdag, hvor du kan købe souvenirs og beklædning samt lædervarer f.eks. tasker, bælter og jakker. Det kan anbefales at tage toget fra Pescia til Firenze, så man undgår at skulle parkere i Firenze og betale afgift, så snart man nærmer sig centrum. Når man tager toget lander man direkte inde i centrum af byen. Ønsker man at have bilen med vælger mange at parkere ved den smukke by lige uden for Firenze - Fiosole, hvorfra man også for en fortrykllende udsig ud over Firenze. Fra Fiosole kan man tage bussen ind til Firenze centrum. Man kan i Fiosole købe en 24 timers sightseeing billet for ca. 25 Euro, hvor man kan stige af og på hele dagen og blive fragtet rundt til bygens vigtigeste seværdigheder.

Et godt stykke uden for Firenze, som er Italiens modeby nr. 2 efter Milano, finder du store outlets, hvor man bl.a. kan købe en række kendte mærkevarer. Udvalget er stort og priserne er stadig høje, selv om der gives store rabatter.

Cinque Terre: De 5 små fiskerbyer

Vi vil gerne anbefale Cinque Terre i regionen Liguria Vest for La Specia. Her kan man besøge 5 superhyggelige fiskerbyer. Transporten kan ske ad hyggelige vandrestier langs kysten, eller man kan tage toget fra by til by. En helt fantastisk oplevelse.

Firenza

San Gimignani - byen med de mange tårne

Byen med de 14 tårne ligger midt i de smukke toskanske bakker, hvor cypresserne snor sig langs vejene.

Volterra

En smuk imponerede middelalderby kun 30 km fra San Gimignano. Byen ligger isoleret og højt midt i det storslåede toskanske landskab.

Factory outlets

Der findes flere spændende factory ourtlets med kendte mærkevarer i Toacana. Den mest kendte er nok The Mall, der ligger en halv times kørsel fra Firenze - midt i Toscanas flotte landskab. Her er alle de kendte mærkevarerfirmaer Gucci, Armani Jeans, Burberry, Giorgio Armani, Stella McCartney, Yves Saint Laurent, La Perla etc. er samlet i flotte stilrene butikker med dørmand. Priserne er væsentligt nedsat i forhold til almindelig butikspris, men bemærk at priserne stadig er ret dyre. Adressen er Via Europa 8, Leccio Regello, Firenze. Tel +39 055 865 7775.
Der er åbent mandag til søndag kl. 10.00-19.00

Festivaller

Hele sommeren byder Toscana på et utal af utroligt velbesøgte og hyggelige festivaller. Vi har selv prøvet en teaterfestival og en middelalderfelstival i de hyggelige større midelalderbyer, og de kan virkelig anbefales. Hør på turistbureauet i Pescia overfor den store gratis p-plads på Piazza dei Fiori, der ligger mellem byens centrale plads, Piazza Mazzini og supermarkedet Esselunga. Fra den gratis P-plads på Piazza dei Fiori er der en hyggelig gåtur op til midbyen. Det ser meget længere ud end det egentlig er og man kommer forbi mange hyggelige butikker, bageri og slagter på vejen.

Vinruter

Toscana forbindes først og fremmest med Chianti-distriketet med mange tusinde producenter. Et besøg på en vingård kan være en stor oplevelse, men der er ingen garanti for gode handler.

Især for børn

• Pinocchio Park i Collodi, nær Pescia. www.pinnocchio.it. Man kan købe en kombinationsbillet, så man også kan komme ind og se Collodi Bufferfly House og Garzoni Garden. Alle "aktiviteterne" er åbne fra 8.30 til solnedgang i højsæson Uden for sommersæson er der kun åben i Pinnocchio Park og Garzoni Garden om lørdagen og på helligedage fra 10 til solnedgang.

Acqua il parco er et vandland med masser af rutchebaner, ca. 45 km fra Firenze.

• Cavallino Matto er en 60.000 m2 stor forlystelsespark, ca 75 km fra isa.

• Acicililandia er en cykelpark i byen Tirrenia, hvor børnene kan lære at køre på cykel efter færdselsreglerne. Den ligger på Piazza dei Fiori, 56018 Tirrenia.

En tur til stranden

Viareggio, der ligger en smule nordvest for Lucca, er en af de strande der ligger tættest på, og den er samtidig med sine brede strande en af de mest populærere badestrande i Toscana.

til top